Dissabte, 15 De Desembre De 2018
Plaša de la Trobada s/n, Montferrer i Castellb˛ - 25711 Telèfon: tel: 973351343 Fax: fax: 973353536
e-mail: ajuntament@montferrercastellbo.ddl.net

Turisme

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 ...   »

Expo-trac

Foto

Una col.lecciˇ ins˛lita dels primers exemples de la mecanitzaciˇ del camp.

La motivaciˇ hist˛ria dels pagesos del municipi ( durant molt de temps l'activitat principal del municipi fou l'agricultura, i encara avui dia Ús una activitat important) era obtenir un tractor per a realitzar les tasques mÚs feixugues, l'exposiciˇ pretÚn rememorar aquest sentiment, retornant als primers exemplars.

L'exposiciˇ consta d'uns 30 models diferents procedents de diferents punts d'Espanya, Franša i Holanda de diferents Ŕpoques i completament restaurats utilitzant el material original.

Es poden contemplar models funcionant amb motors de gasolina i motors de petroli de diferents marques com per exemple Porsche, CitroŰn, Farson, Farmall-ca o Aliss-Chalmer.

Cada un dels models disposa d'una placa identificativa que inclou una explicaciˇ hist˛rica i tambÚ les caracterÝstiques d'aquest.

Com a punt final dir que cada un dels models Ús restaurat en una nau adjacent a la de la exposiciˇ (borda habilitada que data dels anys 50), per a la posterior exposiciˇ.

Visites concertades:
973 360 968 o bÚ 973 387 162

Crta. N-260
Pol Ind Montferrer
25711 Montferrer

Ruta Sant Joan Vell

Foto

DIST└NCIA: 10 Km
DESNIVELL: 140 m
SEĐALITZADA
DURACIË: 2h 30 minuts

La mata boscosa de Sant Joan de l'Erm, coneguda des de l'edat mitjana, fornÝ bona part de la fusta amb quŔ s'armÓ la flota catalana. Actualment, el bosc estÓ en procÚs de regeneraciˇ; tot i aix˛ presenta exemplars d'avets considerables. Durant el segle XIII l'a´llament d'aquest entorn propiciÓ l'establiment d'un assentament cÓtar a Castellb˛, feu del vescomtat del mateix nom. Quan els cÓtars van haver d'abandonar el poble a causa de la persecuciˇ religiosa, es van instalĚlar en la profunditat d'aquests boscos. L'itinerari discorre per l'interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Amb neu, a l'hivern i a comenšaments de primavera, caldran botes amb paraneus o raquetes.


Cal situar-se al refugi de la Basseta, pertanyent al terme municipal de Montferrer i Castellb˛. S'hi arriba per la carretera local de 20 km que surt de Montferrer des de la N-260, a tres quil˛metres de la Seu d'Urgell en direcciˇ a Lleida, i passa per Castellb˛.

El recorregut comenša al refugi de la Basseta. Des del restaurant cal anar al sud, en direcciˇ a la cru´lla que hi ha 100 m mÚs amunt. Cal prendre la pista ampla i ben senyalitzada que es dirigeix a Sant Joan Vell per la dreta tot deixant la nova ermita a l'esquerra. El camÝ es va endinsant a l'obaga de la muntanya enmig d'un magnÝfic bosc.

Al cap d'un quil˛metre i mig (20 minuts) es deixa a l'esquerra un trencall i es continua per la pista que comenša a fer una mica de baixada. Encara no a 200 metres, es torna a trobar una desviaciˇ a l'esquerra, que tambÚ s'ignora. S'entra a la zona dita dels └rtics. Es continua tot recte i, al quil˛metre 2,27, es deixen a la dreta dues petites desviacions.
DesprÚs la pista s'eixampla, formant un gran semicercle per on passen els tres brašos del torrent dels Riguerals.

Havent passat el torrent, la pista fa una lleugera pujada que culmina en un punt des d'on hi ha una bona panorÓmica de la vall de Romadriu, el coll de la Basseta, la serralada del CadÝ i el Sal˛ria. Al cap de cinc quil˛metres, una hora i quart, s'arriba a les ru´nes de l'esglÚsia i a l'hostatge de Sant Joan Vell. Abans d'arribar a l'ermita, uns deu metres a l'esquerra i sota la pista, hi ha dues fonts.

http://www10.gencat.net/probert/AppJava/ruta.jsp?id=251&comarca=4

Ruta de Sant Marc

Foto

Durada 3:30, longitud 12 Km

Itineraris senyalitzats (BTT) Órea de Sant Joan de l'erm

Foto

Senyalitzats per centre BTT de l'Alt Urgell:

Numero itinerari


Itinerari


Dificultat


DistÓncia

Duraciˇ

Desnivell acumulat

52

Sant Joan Vell


fÓcil


11.10 km

1.10 hores

74 metres

53

Pic de l'Orri


Molt difÝcil


46,10 km

4,35 hores

788 metres

54

Prat Montaner


DifÝcil


24,20 km

2,25 hores

406metres

55

Coll de Leix


FÓcil


6,8 km

40 minuts

86 metres

56

La Culla


Mitjana


12 km

1,15 hores

189 metres


1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 ...   »

Mapa Web